Block: hero

I den här guiden finns restaurangerna för dig som söker klassisk fransk mat, högklassig fransk bistro och små hål i väggen inspirerade av de parisiska caféerna. Alla platser att mötas, äta och dricka riktigt god mat från Frankrike – från rustikt och lantligt till lyxigt franskt.

Fransk restaurang i Stockholm

Chez Jolie

Ingmar Bergmans gata 2, Stockholm

Lantlig rustik fransk mat möter lyxig storstadsbistro.

Brasserie Godot

Grev Turegatan 36, Stockholm

Franskt brasserie med trevlig atmosfär och bra kött.

Brasserie Bobonne

Storgatan 12, Stockholm

Intim kvarterskrog som serverar vällagade och tidlösa franska rätter.

Kasten

Fredrikshovsgatan 4, Stockholm

Ett Parisiskt vattenhål där råvaran har en central plats på tallriken.

Bistro Bisous

Artillerigatan 56, Stockholm

Franskinspirerad kvarterskrog i hjärtat av Östermalm.

Pas d'Art

Biblioteksgatan 6-8, Stockholm

Konstnärligt, gott och kreativt från morgon till kväll.

Restaurang Bergamott

Hantverkargatan 35, Stockholm

Fransk kvarterskrog med meny som ändras dagligen.

Allegrine

Kammakargatan 22, Stockholm

En varm bistroatmosfär med en meny skapad ur Danyel Couets franska matminnen.

Wasahof

Dalagatan 46, Stockholm

Klassisk skaldjursrestaurang med ostron som specialitet och en vacker utsikt mot Vasaparken.

Luzette

Centralplan 25, Stockholm

Modernt brasserie med inspiration från internationella centralstationer.

Café Cuvée

Högbergsgatan 64, Stockholm

Kvartersbistro med lite extra fokus på det svenska och franska köket.

The Sparrow Wine Bar & Bistro

Birger Jarlsgatan 24, Stockholm

Franskt bistro som gömmer sig inuti snygga boutiquehotellet The Sparrow Hotel.

Brasserie Balzac

Odengatan 26, Stockholm

Franskt brasseri med landsbygdens rustika husmanskost och storstadens mångfald.

The Hills

Götgatan 29, Stockholm

Brasserie med trevlig bar på toppen av Götgatsbacken.

Bistro Arsenalen

Arsenalsgatan 3, Stockholm

Medelhavsbistro och champagnebar på Blasieholmen.

Café Nizza

Åsögatan 171, Stockholm

Avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus.

Ruby Bistro

Österlånggatan 14, Stockholm

Fransk bistro med rätter och atmosfär från Paris.

Fler franska restauranger i Stockholm

Teatergrillen

Nybrogatan 3, Stockholm

En av Stockholms verkliga krogklassiker.

Ruby Grill

Österlånggatan 14, Stockholm

Amerikanska rätter med Texas-ton.

Brasserie Makalös

Kocksgränd 1, Stockholm

Ett franskt brasserie vid Kungsträdgården.

Napolyon Bistro & Bar

Grev Turegatan 15, Stockholm

Fransk bistro med härlig uteservering på Grev Turegatan.

Riche

Birger Jarlsgatan 4, Stockholm

Klassiska rätter på första parkett med utsikt över Stockholms krogliv.

Grodan Kungliga Operan

Strömgatan 14, Stockholm

Klassiskt svensk-franskt brasserie i anrika lokaler.

Fransk restaurang i Stockholm

Stockholm har gått från att ha främst klassiska franska restauranger med elegant atmosfär, som passar bra för romantiska middagar eller för att fira speciella tillfällen till att ha flera franska krogar med enklare lokaler med kortare menyer. Söker du en fransk vinbar är även då utbudet mycket större i dag än för bara ett par år sedan. Se vår guide till Stockholms vinbarer här.

Vad kännetecknar en fransk restaurang?

Det franska köket är känt för att vara ett av de mest inflytelserika köken i världen. På franska restauranger fokuserar de på att använda högkvalitativa råvaror och kombinera dessa på kreativa och smakrika sätt. Det franska köket är också känt för sin noga utvalda vinlista och för att servera maten i en formell och elegant miljö.På menyn finns. ofta specialiteter som croissants, baguetter, escargots, coq au vin, patéer och moules marinières. Dessutom kan en fransk restaurang ha en mycket hög nivå av service, med anställda som är välutbildade och kan hjälpa till med att välja rätter och viner som passar till maten. Interiören brukar ha träpaneler längst väggarna, vita dukar på borden och levande ljus.

Vad är skillnaden på brasserie och bistro?

Brasserie och bistro är båda typer av restauranger, men de har viss skillnad i stil och atmosfär. En brasserie är vanligtvis större än en bistro och erbjuder ofta en mer varierad meny med en bredare utbud av franska och internationella rätter. De brukar också ha en större och oftast mer formell matsal. En bistro, å andra sidan, är vanligtvis mindre och mer stimmig, och erbjuder en mer begränsad meny med traditionell fransk mat. Bistron brukar också ha en mer avslappnad atmosfär, och är vanligtvis lämpligare för ett glas, en snabbare lunch eller en lättare middag.

Block: author

Related Posts