Brutalisten

{ "id": 3426, "slug": "brutalisten", "name": "Brutalisten", "bookable": true, "status": "open", "scope": "bokabord.se", "visibility": "public", "rank": 55, "hash": "8adb52291a1be464bcac26238752a474", "promoted": null, "address": "Regeringsgatan 71", "city": "Stockholm", "location": { "lat": 59.33595856, "lon": 18.06780692 }, "shortDescription": "Förmodligen Stockholms mest konceptuella restaurang.", "longDescription": "Brutalisten är ett nytt restaurangkoncept framtaget av den internationellt erkända konstnären Carsten Höller där en råvara står i fokus för ett kulinariskt och konstnärligt utforskande. Restaurangen följer Höllers tretton punkter långa brutalistiska köksmanifest, vars utgångspunkt är att en och samma rätt endast får bestå av en enda råvara. Restaurangens meny är framtagen av den prisbelönta kocken Stefan Eriksson, som även är råvaruansvarig för “Årets Kock”. Eftersom den huvudsakliga ingrediensens smak spelar den bärande rollen i rätterna kommer alla råvaror från lokala odlare, fiskare eller jägare. Särskilt fokus läggs på sällsynta eller förbisedda ingredienser. Brutalistens besökare kan under sitt besök även avnjuta konst utvald av Höller, med verk skapade av både konstnären själv och andra konstnärer som Ana Benaroya, Dan Flavin, Carl Andre och Moké med flera.", "logo": "fcf633afb0b13d7ff587c0389323ef68.png", "cover": "9fca80a822e444762e56bbec3e4023b0.jpg", "images": [ "9fca80a822e444762e56bbec3e4023b0.jpg", "57abc0efe4bfebec890f98250e1acab6.jpg", "4abd1ef835f80bc3704d4ea2796e79bb.jpeg" ], "scopes": [ { "name": "bokabord.se", "visibility": "public" }, { "name": "lunch.se", "visibility": "public" }, { "name": "zeaty.com", "visibility": "unlisted" }, { "name": "julbord.se", "visibility": "hidden" }, { "name": "krogdeals.se", "visibility": "unlisted" } ], "tags": [ { "id": 2, "label": "Kök & mat", "tags": [ { "id": 81, "label": "Nordiskt" }, { "id": 77, "label": "Sydeuropeiskt" } ] }, { "id": 7, "label": "Restaurangen erbjuder", "tags": [ { "id": 105, "label": "Chambre Separée" }, { "id": 98, "label": "Drop in" }, { "id": 96, "label": "Hundvänligt" }, { "id": 97, "label": "Samtalsvänligt" }, { "id": 94, "label": "Uteservering" }, { "id": 102, "label": "Vinbar" } ] }, { "id": 3, "label": "Passar för", "tags": [ { "id": 66, "label": "Avslappnat" }, { "id": 75, "label": "Business" }, { "id": 76, "label": "Drop-in" }, { "id": 67, "label": "Trendigt" } ] }, { "id": 5, "label": "Inriktning på maten", "tags": [ { "id": 43, "label": "Varierat" } ] } ], "socialMedia": { "instagram": "https://www.instagram.com/brutalisten/", "facebook": "", "twitter": "", "spotify": "" }, "websiteDescription": "Brutalisten är ett nytt restaurangkoncept framtaget av den internationellt erkända konstnären Carsten Höller där en råvara står i fokus för ett kulinariskt och konstnärligt utforskande. Restaurangen följer Höllers tretton punkter långa brutalistiska köksmanifest, vars utgångspunkt är att en och samma rätt endast får bestå av en enda råvara. Restaurangens meny är framtagen av den prisbelönta kocken Stefan Eriksson, som även är råvaruansvarig för “Årets Kock”. Eftersom den huvudsakliga ingrediensens smak spelar den bärande rollen i rätterna kommer alla råvaror från lokala odlare, fiskare eller jägare. Särskilt fokus läggs på sällsynta eller förbisedda ingredienser. Brutalistens besökare kan under sitt besök även avnjuta konst utvald av Höller, med verk skapade av både konstnären själv och andra konstnärer som Ana Benaroya, Dan Flavin, Carl Andre och Moké med flera.", "website": "https://www.brutalisten.com", "email": "[email protected]", "phone": "46721618683 ", "openingHours": [ { "day": 1, "times": [] }, { "day": 2, "times": [ { "open": "18:00", "close": "23:00" } ] }, { "day": 3, "times": [ { "open": "18:00", "close": "23:00" } ] }, { "day": 4, "times": [ { "open": "18:00", "close": "23:00" } ] }, { "day": 5, "times": [ { "open": "12:00", "close": "15:00" }, { "open": "17:30", "close": "23:00" } ] }, { "day": 6, "times": [ { "open": "17:30", "close": "23:00" } ] }, { "day": 7, "times": [] } ], "events": [], "details": { "typicalFood": "Mat baserad på The Brutalist Kitchen Manifesto.", "typicalBeverage": "Vinlistan består av tillsatsfria drycker från producenter som låter jäsningen ske naturligt.", "goodToKnow": "Brutalistens bar erbjuder drop-in platser för full middagsservering och/eller förtäring av dryck", "oneMoreThing": null, "ecologicalInfo": null, "diningRoom": null, "numberOfSeats": 36, "priceRange": { "min": 125, "max": 300 } }, "reviews": [], "foodMenu": [ { "name": "Presentkort", "items": [ { "id": 51589, "name": "250kr", "description": "Ett utskrivbart presentkort per köp. Önskar du mer än ett presentkort gör du flera olika köp.", "price": 250 }, { "id": 51590, "name": "500kr", "description": "Ett utskrivbart presentkort per köp. Önskar du mer än ett presentkort gör du flera olika köp.", "price": 500 }, { "id": 51591, "name": "750kr", "description": "Ett utskrivbart presentkort per köp. Önskar du mer än ett presentkort gör du flera olika köp.", "price": 750 }, { "id": 51592, "name": "1000kr", "description": "", "price": 1000 }, { "id": 51594, "name": "1500kr", "description": "", "price": 1500 }, { "id": 51595, "name": "2000kr", "description": "", "price": 2000 }, { "id": 51596, "name": "2500kr", "description": "", "price": 2500 }, { "id": 51597, "name": "3000kr", "description": "", "price": 3000 }, { "id": 56891, "name": "5000 kr", "description": "", "price": 5000 } ] } ], "menus": null, "meals": [ { "id": 24480, "name": "Middag", "minAmount": 1, "maxAmount": 6, "description": "I vår matsal, erbjuder vi enbart två avsmakningsmenyer, Brutal och Total Brutal, baserade på säsongens grönsaker från små ekologiska gårdar, linfångad fisk, dykplockade skaldjur och kött från ekologiska gårdar.<br/><br/>Vid vår bar, erbjuder vi både våra avsmakningsmenyer och ett begränsad utval av à la carte-rätter.", "startDate": null, "endDate": null, "duration": 90, "startTime": "17:30", "endTime": "21:30", "type": 3, "disabledDays": [ 1, 7 ], "enabledDates": [ "2025-01-24", "2025-01-25" ] }, { "id": 24671, "name": "Chambre Séparée", "minAmount": 4, "maxAmount": 6, "description": "Chef´s Choice meny för 4-6 gäster med säsongens bästa råvaror.<br/>Serveras i vår chambre séparée, som är vår privata matsal i restaurangen som ligger på vår mezzanine.<br/>Perfekt för exklusiva privata middagar, möten och andra tillfällen.<br/>Pris: 1.600 SEK per person <br/>Dryckespaket tillkommer", "startDate": null, "endDate": null, "duration": 90, "startTime": "18:15", "endTime": "19:15", "type": 0, "disabledDays": [ 1, 7 ], "enabledDates": [ "2025-01-24", "2025-01-25" ] }, { "id": 39194, "name": "Fredagslunch", "minAmount": 1, "maxAmount": 6, "description": "Lunchmeny 600 SEK eller Brutal meny 1100 SEK i matsalen eller baren.", "startDate": null, "endDate": null, "duration": 90, "startTime": "12:00", "endTime": "13:30", "type": 0, "disabledDays": [ 1, 2, 3, 4, 6, 7 ], "enabledDates": [ "2025-01-24" ] }, { "id": 26465, "name": "Presentkort", "minAmount": 1, "maxAmount": 1, "description": "", "startDate": null, "endDate": null, "duration": 90, "startTime": "17:00", "endTime": "21:30", "type": 8, "disabledDays": [], "enabledDates": [] } ], "terms": { "restaurant": "", "takeaway": "", "guest": "" }, "settings": { "waitlistEnabled": true, "queueEnabled": true, "maxAmount": 14, "commentsEnabled": true } }