Block: article_intro

SOLEN är namnet på den nya restaurangen som från och med i vår kommer att ligga i Slakthusområdets nya mat- och kultursatsning Hus 26. Idén är att skapa en avslappnad krog där värmen är genomgående i hela menyn, från tillagning till arkitektur och atmosfär. I Hus 26 huserar även Hosoi med lyssningsrum, bar och restaurang, samt Stockholm Roast som utökat sin verksamhet med restaurang, vinbar och bageri. Byggnaden kommer successivt fyllas på med fler restaurangaktörer.

– SOLEN är vår tolkning av en stökig och familjär volymkrog i Los Angeles. Menyn består av vad vi i köket skämtsamt kallar “solens mat”, en samling av de bästa rätterna vi inspirerats av från våra många resor söderut och skapat enligt vår egen prisma, säger Albin Wessman.

SOLEN-adam-albin-slakthusomradet-2
Illustration av SOLEN.

SOLEN kommer servera olika typer av smårätter och spreads att dela, oststinn och sprödbakad pizza, handgjord pasta, hängmörat kött, mycket grönt, intensiva kryddor och söta bakverk. Dryckesmenyn erbjuder cocktails från baren, inspirerade av soldränkta regioner, samt viner från den egna, breda vinkällaren fylld av naturliga viner och soliga appellationer. Se menyn här.

– Alla våra restauranger, från Adam/Albin, ÖN och Misshumasshu, har varit drömprojekt utifrån sina olika koncept och gastronomiska ambitioner. Vår styrka ligger mycket i att vi vågar satsa på det vi vill och brinner för, där kontrasterna varit en stor drivkraft och inte minst ett vinnande koncept. Drömmen kring “solens mat” har länge varit med oss och när vi såg lokalen i Slakthushallarna visste vi direkt att det var dags, säger Adam Dahlberg.

SOLEN slår upp dörrarna den 14 april men onlinebokningen öppnar fredagen den 31 mars klockan 12. Boka här.

Block: author
Block: related

Related Posts