Block: article_intro

Berätta, varför just whisky? 

– Whisky är väldigt brett och har så lång historia. Man tillverkar whisky i stort sett i hela världen och smaken kan skilja sig väldigt mycket från land till land. Man kan gå på flera olika provningar ofta, men det finns alltid ny historia och nya smaker. Det är så fascinerande och häftigt. 

Hur viktigt är det hur whiskyn dricks? 

– Det viktigaste är att man dricker whiskyn som man själv gillar den. Med vatten, utan vatten eller som vatten! Jag tycker att det är godast när man delar whisky med vänner i trevligt sällskap. Men om jag ska nämna ett tips så tycker jag att den inte får vara kall, själv föredrar jag utan is med lite vatten för att öppna upp smakerna.

Vilka tre whiskysorter får man inte missa hos er? 

– Det finns så mycket bra och god whisky, men vi är den enda restaurangen i hela världen som serverar whisky direkt från fat, Ardbeg Single Cask. Pappy Van Winkle Bourbon som vi serverar är också svår att få tag i, väldigt allokerade flaskor. Yamazaki från Japan får man inte heller missa, för det är så gott. Man får passa på att prova god kvalitets whisky hos oss, från olika delar av världen. 

ardberg embassy baren
Baren på Ardbeg Embassy.

Vad har ni för whiskyprovningar på gång? 

  • Den 13 januari har vi The Secret Speyside Collection som är en exklusiv whiskyserie, där vi provar väldigt unik och gammal whisky. Den provningen sålde slut på mindre än 24 timmar. 
  • Den 20 januari har vi Ostron och Ardbeg-provning där vi tillsammans med Gustav Hökstrand från ostronbaren Muscadetbaren testar 9 olika ostron tillsammans med 6 olika sorters Ardbeg whisky.
  • Den 23 januari har vi The Scotch Malt Whisky Society, den provningen kör vi en gång i månaden där vi provar whisky från flera olika destillerier.
  • Den 25 januari har vi Michter’s Bourbon-provning, det är whisky från USA, som generellt är lite sötare än whisky från till exempel Skottland.

– Sen kör vi på hela vintern med massor av provningar. Det händer mycket hos oss, så vi lägger upp alla våra provningar på hemsidan som uppdateras kontinuerligt.

ardbeg embassy hjortfile
Hjortfilé på Ardbeg Embassy.

Finns det någon speciellt att äta som passar till just whisky?

– Whisky tycker jag passar bra med det mesta, men om vi absolut ska nämna något så tycker jag att ost, choklad och chark passar bra.

Vilken maträtt får man inte missa på er meny? 

– Vår Biff Rydberg! Den gör vi på vårt eget vis genom att spraya köttet med Ardbeg whisky. Sedan har vi en stående dessert som vi gör på espresso, choklad och Ardbeg ten.

Boka Ardbeg Embassy.

Block: author

Fler restauranger i Gamla Stan

Österlånggatan 17

Österlånggatan 17, Stockholm

Kvarterskrog med öppet från tidig morgon till sen kväll.

Bistro Marie

Stora Nygatan 28, Stockholm

Familjär och modernt tidlös bistro i hjärtat av Gamla stan.

Ruby Grill

Österlånggatan 14, Stockholm

Amerikanska rätter med Texas-ton.

Järnet

Österlånggatan 34, Stockholm

Kvarterskrog med bra vinlista som serverar middag tisdag till lördag.

Related Posts