– Whisky är väldigt brett och har så lång historia. Man tillverkar whisky i stort sett i hela världen och smaken kan skilja sig väldigt mycket från land till land. Man kan gå på flera olika provningar ofta, men det finns alltid ny historia och nya smaker. Det är så fascinerande och häftigt.
– Det viktigaste är att man dricker whiskyn som man själv gillar den. Med vatten, utan vatten eller som vatten! Jag tycker att det är godast när man delar whisky med vänner i trevligt sällskap. Men om jag ska nämna ett tips så tycker jag att den inte får vara kall, själv föredrar jag utan is med lite vatten för att öppna upp smakerna.
– Det finns så mycket bra och god whisky, men vi är den enda restaurangen i hela världen som serverar whisky direkt från fat, Ardbeg Single Cask. Pappy Van Winkle Bourbon som vi serverar är också svår att få tag i, väldigt allokerade flaskor. Yamazaki från Japan får man inte heller missa, för det är så gott. Man får passa på att prova god kvalitets whisky hos oss, från olika delar av världen.
– Sen kör vi på hela vintern med massor av provningar. Det händer mycket hos oss, så vi lägger upp alla våra provningar på hemsidan som uppdateras kontinuerligt.
– Whisky tycker jag passar bra med det mesta, men om vi absolut ska nämna något så tycker jag att ost, choklad och chark passar bra.
– Vår Biff Rydberg! Den gör vi på vårt eget vis genom att spraya köttet med Ardbeg whisky. Sedan har vi en stående dessert som vi gör på espresso, choklad och Ardbeg ten.
Österlånggatan 17, Stockholm
Kvarterskrog med öppet från tidig morgon till sen kväll.
Stora Nygatan 28, Stockholm
Familjär och modernt tidlös bistro i hjärtat av Gamla stan.
Österlånggatan 14, Stockholm
Amerikanska rätter med Texas-ton.
Österlånggatan 34, Stockholm
Kvarterskrog med bra vinlista som serverar middag tisdag till lördag.