– Gästen vill ha en hel upplevelse! Det innebär allt ifrån storytelling, isen och glaset till garnityren och underlägg. Allt ska tillföra något till helhetsupplevelsen av drinken. Det är även viktigt att jobba hållbart, gärna tänka no waste och försöka använda allt man kan av en ingrediens. Menyerna blir mer kreativa, till exempel så vill man gärna använda sig av naturen och så blir det allt vanligare med olika syror istället för citron. Man vill också jobba så lokalt som möjligt, jag gillar att lyfta de lokala producenterna när jag jobbar i olika städer.
– Golden Moments, en kantarelldrink! Jag har gjort en del kantarelldrinkar just nu eftersom det växer så sjukt mycket svamp i år. Så om du vågar exprimentera lite, testa att göra en kantarellsockerlag och gör Golden Moments, eller ersätt vanlig sockerlag med den i till exempel en Whisky Sour eller Old Fashioned.
Du behöver:
5 cl Tullamore D.E.W.
2,5 cl kantarellsirap
3 cl citronjuice
Dry tonic/granskottstonic eller hjortrontonic
Sockrade kantareller
Kantarellsirap:
2 dl råsocker
1,5 dl vatten
2 dl kantareller
En nypa flingsalt
Gör så här:
Få fler drinktips av Bella Porcile på Instagram.
Bella Porciles tips på restauranger just nu.
Hallgränd 39, Stockholm
Förbindelsehallen, Johanneshov. "Hela Slakthusområdet i Stockholm håller på att växa fram till ett nytt coolt område. Hittade just Bar Montan där, och dit kommer jag återvända mycket".
Storgatan 80, Visby
Storgatan 80, Slite. "Missa inte Bonden & Bönorna i lilla Slite på Gotland om du har vägarna förbi. Så lokalt och närproducerat det kan bli. Där serveras även Vilda drinkar, signerade mig. Där "jobbar" även världens gosigaste hund Bruno som du kanske får turen att träffa".
Rydöforsvägen 7A, Rydöbruk
Rydöforsvägen 4, Rydöbruk. "Restaurang Knystaforsen i Halland passar perfekt att besöka om du vill ha härliga naturupplevelser och mat över öppen eld".