Block: article_intro

Av 50 tävlingsbidrag som deltog i receptkvalet i maj gick 18 kockar vidare till kvaltävlingen där de fick laga sina bidrag. Tolv kockar gick vidare till dag två i kvaltävlingen. Bland de tävlande fanns är flera etablerade namn, men det är också flera kockar som aldrig varit med och tävlat tidigare.

De åtta finalisterna i Årets Kock 2023 är Desirée Jaks från Stockholm (Spesso), Henric Herbertsson från Göteborg (SK Mat & Människor), Oskar Persson från Huddinge (OM gastronomi), Christian Siberg från Stockholm (Limitless Food Creations AB/Swedish Taste), Marcus Bremdal från Trångsund (Chefly), Markus Pettersson från Västra Frölunda (Signum) Louise Johansson från Göteborg (Taste by Louise) och Luqaz Ottosson från Visby (Restaurang ROT).

I år är det jubileumsår för Årets Kock som firar 40 år. Finalen i Årets Kock 2023 går av stapeln den 19 oktober i Stockholm.

Om tävlingen Årets Kock:

Årets Kock – SM i professionell matlagning består av tre tävlingsfaser. Först ut är receptkvalet där juryn röstar anonymt på de anmälda tävlingsbidragen, följt av kvalificeringstävling och final under hösten. Jurygruppen består av Sveriges främsta och mest etablerade kockar och personer med hög gastronomisk kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer de att bedöma tävlingens olika delmoment.

Block: author

Related Posts