Block: article_intro

Precis innan julen 2022 stängde tvåstjärniga Oaxen Krog och bakfickan Oaxen Slip på Djurgården. Redan till påsk planeras den nya verksamheten att starta i lokalerna. Det är Lotta och David Zetterström grundarna av bagerikedjan Fabrique som öppnar Fabrique Oaxen. Oaxen Slip kommer fortfarande vara restaurang men kompletteras med en vinbar, en butik med bageri och ett café.

oaxen fabrique
Oaxens grundare Magnus Ek och Agneta Green tillsammans med de nya ägarna Lotta och David Zetterström.

– Vi har som gäster på Oaxen genom åren förälskat oss i platsen och att vi nu fått förtroendet att förvalta och utveckla Magnus och Agnetas livsverk är en dröm för oss. Med Slipen som utgångspunkt ska vi skapa ett helhetskoncept inom mat, bröd och dryck med generösa öppettider året runt, berättar Lotta och David Zetterström, grundare och ägare av Fabrique.

Magnus Ek och Agneta Green lämnar över krogen efter 28 år och kommer att bosätta sig på Fårö. Oaxens egna odlingar längre ut på Djurgården blir kvar och fortsätter att vara en viktig del av de säsongsbetonade rätter och bakverk som serveras.

Fabrique öppnar även restaurang på Söder

Lotta och David Zetterström driver i dag 26 stycken Fabrique-caféer i Sverige och utomlands och öppnar i år det italienska konceptet Santo da Roma på Hornsgatan 1, Södermalm. Här ska du kunna svänga förbi oavsett om du är sugen på en frukostcappuccino, vill plocka upp en snabb lunch eller för en AW med kollegorna eller middag med vännerna.

LÄS MER: Oaxen stänger – krögarparet säljer sitt livsverk

Block: author
Block: related

Related Posts