Block: article_intro

– Det här är en fantastisk och kär tradition som vi är superglada över att väcka till liv igen. Med Korvdagarna vill vi hylla det fina hantverket. Att göra och tillaga korv är verkligen inte helt enkelt, men vi är sjukt duktiga på det här på Riche och det är jag mäkta stolt över! Det som däremot är enkelt är att tycka om korv, och alla har en relation till den – på ett eller annat sätt. Under dessa tre dagar kommer våra gäster att kunna njuta av en variation av olika högkvalitativa korvar. Kom!, säger restaurangchef Björn Wahlund i ett pressmeddelande.

På menyn under Korvdagarna står bland annat hemlagad varmkorv i bröd med dijonsenap och surkål, som serveras i både stora och Lilla Baren. På á la carte-menyn finns tre olika rätter med hemmagjorda korvar;

  • Blodkorv picante, salsa bravas, potatis, aioli och stekt ägg.
  • Boudin blanc, timjan- och portvinskokta plommon, potatispuré, portvinssky och anklever.
  • Toulousekorv med cassoulet på bönor och tomat.
À la carte-rätten Blodkorv picante, salsa bravas, potatis, aioli och stekt ägg.

– Korvdagarna är inte bara en hyllning till korvhantverket, utan även en kärleksförklaring till enkelheten och comfort-känslan som en god och vällagad korvrätt ger oss, säger kökschef Jens Dillon i ett pressmeddelande.

I barerna serveras välkyld tysk öl, och i vinglasen finner man perfekt tempererade viner som går utmärkt ihop med de olika korvarna. Festligheterna pågår även i Lilla Baren där det bjuds på en rad olika DJ-spelningar under Korvdagarna. Nattamaten serveras i Riche "korvlucka" i kockbaren mellan kl 22-01. Där serveras en klassiskt kioskkorv med bröd, senap, ketchup och rostad lök. De som önskar något extra till kioskkorven kan addera en väl tilltagen klick Skagenröra att toppa korven med. 

Korvdagarna pågår 21–23 mars på Riche.

Boka bord på Riche.

Block: author

Related Posts