Nu står det klart att Sayan Isaksson slår upp dörrarna till sin nya restaurang Nour i början på oktober. Restaurangen kan klassas som alternativ fine dining och känslan ska vara fri, varm, öppen, generös och stilren. Köket kommer att präglas av nordisk matlagning med influenser från Japan och gästerna kan välja mellan en mindre och en större meny. Namnet Nour betyder ljus på arabiska och restaurangen är döpt efter hans egen dotter.
Restaurangen öppnar i Garbas tidigare lokaler på Norrlandsgatan 24, inuti Nosh and Chow's townhouse, och har plats för 26 gäster.
För snart två år sedan stängde Sayan Isaksson sina Michelinbelönade restauranger Esperanto och Imouto. I januari i år var planen på Berns att servera mat inspirerad av den thailändska regionen Isaan där han själv har sina rötter. När Stockholmskrogarna gapade tomma efter att Coronapandemin slog till togs beslutet att stänga Berns Salonger under en period. När de öppnade upp restaurangen igen i förra veckan blev det i stället en nyöppning av Berns Asiatiska.
Så vad händer då med tokhyllade Garba? Efter en sommar med bland annat en pop up-restaurang mitt i skogen och olika gästspel utökar Marion Ringborg och Linn Söderström verksamheten på en ny adress.
– Just nu pågår arbetet för fullt och det finns flera lediga tjänster att söka i både kök, bageri och matsal, skriver de på sin Instagram.