Block: article_intro

I fokus står akvatiska råvaror som lever i, vid eller på vattnet. Restaurangen blir en gastronomisk upptäcktsresa för såväl gäst som för Mathias och hans team.

– Jag kallar det ”seafood i en vidare mening”. Vi kommer inte bara servera kända fiskar och skaldjur utan även anka och annan sjöfågel, alger, strandnära växter, udda fiskar och skaldjur - om de smakar gott. Jag och mitt team ser det som en ny och spännande gastronomisk upptäcktsresa. Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin skapat, säger Mathias
Dahlgren.

Mathias Dahlgren är den enda svenska kocken som vunnit Bocuse d'Or, VM i matlagning. I 15 år har han samarbetat med Grand Hôtel. 2007 öppnade Matsalen och Matbaren. Matsalen fick en första stjärna i Guide Michelin redan efter ett år och uppgraderades till två stjärnor året där efter. Även Matbaren fick då en Michelin-stjärna. Matsalen placerade sig år 2010 på 25:e plats på listan över världens bästa restauranger, 

När Matsalen stängde 2017 ersättes den av den vegetariska Rutabaga i samma lokaler. Nu är det alltså dags för Seafood Gastro att ta över. Fredag den 11 augusti slås dörrarna upp till den nyrenoverade lokalen. Här kommer även Private Dining by Mathias Dahlgren, två chambre séparée med möjlighet till skräddarsydda exklusiva måltider för sällskap upp till 22 personer att ligga.

Boka bord här.

Block: author

Related Posts