10-12 augusti kommer Slottsskogens festivalområde att fyllas med foodtrucks och pop ups med mat från hela världens hörn: ta en klassisk smålandsrulle, en saftig hamburgare eller njut av en minnesvärd fine dining-upplevelse. Way Out West är en helt vegetarisk festival som har varit köttfri och i stort sett mjölkfri sedan 2012. De har dessutom certifierats för sitt hållbarhetsarbete i enlighet med ISO 20121 sedan 2013.
På området Lilla Dammen kommer fem kockar och restauranger från Göteborg att servera ett brett utbud av rätter från hela världen. På plats är: Lindholmen Street Food Market, Kooperativet, Suggan Vinbar, Hermanos TacoKiosk och Walk In the Park.
I år går det även att boka ett unikt Fine Dining-middagspaket hos kockarna Louise Johansson, Jessie Sommarström och Ulrika Forssell. Årets Kock-finalisten och Kockarnas Kamp-vinnaren Louise Johansson kommer under festivalen driva konceptet "Trädgårdsbaren". Årets Kock-vinnaren 2022 Jessie Sommarström öppnar upp sin restaurang "Sommarström Grimlund", och samma sak gäller för den framstående veteranen Ulrika Forssell som vanligtvis driver "Gaffelkonst" i centrala Göteborg.
För den som verkligen vill njuta av vällagad och säsongsbetonad mat inbäddad i lummiga Slottsskogen går det att köpa en "Foodie-biljett".
Lördagen den 12 augusti öppnar legenderna från den napolitanska pizzerian Lilla Napoli i Falkenberg en hemlig pop-up på festivalområdet! All vinst från pop-upen kommer att skänkas till välgörenhet, så passa på att njuta av flera slices.
Äta något innan eller efter festivalen? Här är några riktigt bra restauranger i närheten.
Linnéplatsen 4, Göteborg
Äkta ramen lagad från grunden vid Linnéplatsen.
Skanstorget 4, Göteborg
Hamburgerrestaurang med stora ambitioner.
Konstepidemins väg 6, Göteborg
Fokus på lokalt odlade råvaror i säsong och hantverksviner.
Tredje Långgatan 9, Göteborg
Vinbar vid Långgårdarna.
Tredje Långgatan 7, Göteborg
Bistro på Tredje Långgatan för lunch, drinkar och middag.
Tredje Långgatan 9, Göteborg
Cocktails & dim sum på Tredje Långgatan.